flight

Uçak Bileti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler ?

05 Haziran 2023
İçerikler [göster]

    Uçak biletini satın alırken veya satın aldıktan sonra yapmanız gerekenler hakkında sizlere detaylı olarak bilgi vereceğiz. Bu bilgiler sayesinde uçak biletinizi daha uygun fiyata alabilirsiniz. Veya yapacağınız uçak seyahatlerinde daha detaylı bilgiye sahip olarak yapacağınız uçuşlarda herhangi bir sorun yaşamayacaksınız. Vereceğimiz bilgiler sizlere faydalı olacağınızı düşünmekteyiz ancak verdiğimiz bilgiler havayolu kurallarına bağlı oldukları için değişkenlik gösterebilir.

 

Uçak Bileti Satın Almadan Önce

 

- Bileti Önceden Alma ; Uçak biletleri satıldıkça fiyatları yükselmektedir her sınıf değiştiğinde uçak biletinde fiyat belirli bir oranda yükselmektedir. Bu yüzden dolayı uçak biletinizi satın almadan uygun fiyata satın almak istiyorsanız en geç 10 gün öncesinde almanız gerekiyor. Not olarak eğer uçak belirli doluluğa ulaşmazsa firma uçuş yaklaşmadan fiyatta düşürebilir ancak bu çok düşük bir ihtimaldir.

- Seyahat Günü ; Uçak biletinde yoğunluktan dolayı fiyat değiştiğinin bilgisini vermiştik. Bu yüzden dolayı sizin gitmek istediğiniz tarihte veya saatte uçak dolu olduğu için fiyatlar yükselmiş olabilir. Salı günü 1500 tl alacağınız bilet Çarşamba günü 700 tl olabilir. Tarihte esneklik göstermek size her zaman uygun fiyatlı bileti bulmanızı sağlayacaktır.

- Bilet Araştırması ; Uçak bileti satın alırken bir tane siteye bağlı kalmamamız gerekiyor. Her firmanın kampanya yaptığı günler bulunmaktadır. Bu yüzden dolayı bilet almadan birkaç siteden araştırmanız sizin için faydalı olacaktır.

 

Uçak Bileti Satın Alırken 

 

- Kimlik Bilgileri ; Uçak bileti satın alırken bilgileriniz doğruluğu çok önemlidir. Örnek verecek olursak isminizdeki veya soy isminizdeki yanlış yazılan 1 harf sizin uçuşa kabul edilmemenizi sağlayabilir. Bu yüzden dolayı bilgileri verirken doğru vermeniz gerekmektedir.

- Uçuş Bilgileri ; Biletinizi satın alırken bilet bilgilerini detaylı olarak kontrol etmeniz gerekmektedir. Biletinizle alakalı önemli olan detaylar hakkında bilgi verecek olursak. Öncelikle uçuşunuzun sınıfı yani şartları hakkında bilgi almanız gerekiyor aldığınız bilet çok uygun olabilir ancak değişim ve iptal seçeneği bulunmuyorsa seyahat yapmadığınızda yanacaktır. Veya biletinizin fiyatı uygun diye aldınız ama bagaj hakkı bulunmuyor havalimanına gittiğinizde bagaj ek olarak daha fazla ödeyebilirsiniz.

- Havaalanı ; Biletinizi yurt içi veya yurt dışı alırken aldığınız havaalanına dikkat etmeniz gerekiyor. Yurt içi biletlerinizde zaten 2 adet havalimanı olan il sayımız az olduğu için çok fazla dikkat etmenize gereken konu olmasa da yurt dışında bu konuya dikkat edilmesi gerekmektedir. Yurt dışı biletlerde aynı şehirde diye bilet alırsanız gideceğiniz yere doğru havalimanında 1 saat içerisinde gideceğinizi düşünürsek aynı şehirdeki başka havalimanından 5 saat içerisinde gidebilirsiniz. Ülkemizde İstanbul’da bulunan 2 havalimanından sizin gideceğiniz yere uzak olan havalimanına uçuş sağlarsanız yapacağınız araç seyahatini trafik nedeniyle çok fazla uzatabilirsiniz.

- Tarih ve Saat ; Uçak biletinizi satın alırken dikkat etmeniz gereken konulardan bir tanesi de tarih ve saattir. Bu konuda yaşabileceğiniz sorunlar hakkında sizlere birkaç bilgi verelim. Uçak biletinizi satın alırken 11.11.2022 tarihinde 00:30 uçuş  saati olarak aldığınızı düşünürsek genel olarak yolcuların yaptığı yanlış günün başladığı saat olarak düşünmedikleri için oluyor. Tarih bilgisini verdiğimiz bilette günün ilk saatlerinde olduğunu göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Bir başka konuda uçak bileti satın alırken yurt dışı biletlerde iniş ve kalkış saatleri bulunduğunuz ülkenin saatine göre yazılmaktadır. İstanbul – Paris 15:00 olan uçuşunuzda ilk yazan yani bindiğiniz havalimanındaki saatle biniş sağlarsanız. İnişinizde gittiğiniz ülkeden yerel saate göre yazılmaktadır.

 

Uçak Bileti Satın Aldıktan Sonra 

 

- Bilet Teyidi ; Satın aldığınız biletin tüm detaylarını satın aldıktan sonra teyit etmeniz gerekmektedir. Satın aldığınız firma sizlere biletin bilgilerini göndermekle sorumludur yanlış aldığınız biletlerde herhangi bir sorumluluk kabul etmez. Telefon numaranıza veya mail adresine bileti bilgileriniz geldikten sonra tüm detaylarını kontrol etmenizi tavsiye ederiz. En küçük hatada uçuşa kabul edilmeye bilirsiniz.

- Önceden Gitme ; Yurt içi ve yurt dışı biletlerde farklılık gösterse de genel olarak kural bellidir biletinizin saatinde önce havalimanında olmanız gerekiyor. Genel olarak ilk kez binecek yolcular bu konuda otobüs gibi düşünerek zamanında gittikleri için uçaklarını kaçırırlar ve biletleri yanar. Yurt içi uçuşlarda 120 dakika yani 2 saat önce havalimanı gidip işlemlerinizi sağlamanız gerekmektedir. Yurt dışında ise bu 180 dakika yani 3 saat olarak öncesinde havalimanına gitmenizi tavsiye ediyoruz. Değişkenlik gösterse de genel olarak uçuşa son 45 dakika kala havalimanında olsanız da uçuşa girişiniz sağlanmaz.

- Gerekli Evraklar ; Uçak seyahatlerinizde bazı evraklar gereklidir ve bu evraklar olmadığında sizin uçuşa kabulünüz sağlanmaz. Kovid-19 sürecindeki istenilen veya istenilmeyen evraklardan hakkında sizlere bilgi vermeyeceğiniz değişkenlik gösterdiği için yanıltıcı olacaktır. Ancak yurt içi uçuşlarda kesinlikle bunlardan 1 tanesi olması gerekiyor kimlik kartı, ehliyet, aile cüzdanı veya geçici kimlik belgesi aksi takdirde uçağa girişiniz sağlanmaz. Yurt dışı uçak seyahatlerinizde de gideceğiniz ülke kuralarına göre pasaportunuz ve vizeniz olmadan kabulünüz sağlanmayabilir. Bu konuda hakkında detaylı olarak ancak konsolosluğunuzdan bilgi alabilirsiniz.

 

Verdiğimiz bilgiler veya tavsiyeler bu güne kadar yaşadığımız veya yolcularımızın yaşadıklarını gördüğümüz sorunların olmaması için size sadece tavsiyemizdir. Zaten eksik olan konuları okuduğunuzda sizde göreceksiniz tüm konuları detaylı olarak burada ne yazık ki anlatmak istesekde anlatamayız. Tavsiyemiz bunlardır ancak yaptığınız veya yapacağınız tüm her şeyde sorumluluk size aittir. İyi Yolculuklar

Kategoriler: flight