flight

Türkiye'den Kimlikle Gidilecek Ülkeler ?

05 Haziran 2023
İçerikler [göster]

Pasaportsuz ve Vizesiz

    Türkiye'den yani ülkemizden sadece kimliğinizle vizesiz ve pasaportsuz gidebileceğiniz 7 ülke bulunmaktadır. Aynı zamanda bu ülkelerden ülkemize sadece kimlikleriyle isterlerse misafir olarak gelebilirler. Yurt dışı seyahatlerde vize ve pasaport istenilmemesi ülkemizin ve 7 ülkenin arasındaki bağların güçlü olduğu ve gün geçtikte güçlendiği söylenebilir. Tabi ki bu seyahatlerde belirli kontrol yapıldığını söylememiz gerekiyor  bu kontroller gideceğiniz ülkeye göre değişkenlik göstermektedir. Vize ve pasaport işlemlerinin uzun süreçleriyle uğraşmadan sadece kimliğiniz ve bir kaç form ile başka bir ülkeyi gezmek muhteşem bir ayrıcalıktır. Bugün hiç düşünmeden uçak biletinizi satın alarak farklı bir ülkeye gidebilirsiniz ve gittiğiniz ülkede yöresel yemeklerini, doğal güzelliklerini, tarihi yapıları, tatil bölgelerini ve sayamayacağımız çok fazla farklı tecrübe edineceğiniz yerleri görebilirsiniz. Sizlere vereceğimiz bilgiler sürekli olarak değişkenlik göstermektedir bu yüzden dolayı detaylı olarak bilgi vermeye tercih etmiyoruz. Gitmek istediğinizde konsolosluğunuzdan veya yetkili mercilerden bilgi almadan işlem sağlamayınız. Şimdi sizlere vizesiz ve pasaportsuz sadece kimliğinizle gidebileceğiniz ve doyasına gezmek isteyeceğiniz ülkeler hakkında bazı bilgileri paylaşalım.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

    Yavru vatan Kıbrıs giriş sağlamak için yeni çipli kimlik kartına ihtiyacınız vardır. Eski kimlik kartınız veya kimliğiniz yerine geçecek herhangi bir belgeyle giriş sağlayamazsınız. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 30 günlük seyahatinizde Türkiye Cumhuriyeti Vatandaş'ı iseniz sizden vize ve pasaport istenmemektedir. 30 gün boyunca yavru vatan Kıbrıs'ı doyasıya gezebilirsiniz. Dünya geneli tüm ülkelerden her yıl milyonca turisti misafir eden bir ada ülkesi olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, muhteşem doğal güzellikleri, yüz yıllar öncesine dayanan tarihi yapıları ve Akdeniz'e kıyısı olan benzersiz güzellikteki plajlarıyla öne çıkan tatil ve eğlence ülkesidir. Kıbrıs'ın başkenti Lefkoşa, Gazimağusa ve Girne olmak başta olmak üzere gezilecek çok fazla destinasyonu bulunmaktadır.


 

Azerbaycan

    2 devlet tek millet olduğumuz kardeş vatanımız Azerbaycan'a giriş sağlamanız için gerekli olan tek şey yeni çipli kimlik kartıdır. Eski kimlik kartınız veya kimliğiniz yerine geçecek herhangi bir belgeyle giriş sağlayamazsınız. Azerbaycan'a 90 günlük seyahatinizde Türkiye Cumhuriyeti Vatandaş'ı iseniz size vize veya pasaport istenmeyecektir. 90 gün boyunca kardeş vatan Azerbaycan'ı doyasıya gezebilirsiniz. Azerbaycan ve Türkiye arasındaki güçlü bağ gün geçtikte daha da artmaktadır. Azerbaycan gittiğinizde göreceksiniz ki Azerbaycanlı kardeşlerimiz bizim onları gördüğümüz gibi bizi kardeşleri ve kendi ülkesinde yaşayan vatandaşlarında ayrı görmemektedir. Gezilmesi gereken ve bizim kültürümüze çok benzeyen ülke olan Azerbaycan'a gittiğinizde misafirleri olmasak da her zaman sıcak kanlı misafirperverliklerini göstereceklerdir.


 

Gürcistan

    Komşumuz Gürcistan'a giriş sağlamanız için gerekli olan tek şey yeni çipli kimlik kartıdır. Eski kimlik kartınız veya kimliğiniz yerine geçecek herhangi bir belgeyle giriş sağlayamazsınız. Gürcistan'a 90 günlük seyahatinizde Türkiye Cumhuriyeti Vatandaş'ı iseniz size vize veya pasaport istenmeyecektir. 90 gün boyunca komşumuz Gürcistan'ı gezebilirsiniz. Kimliksiz gidebileceğiniz ülkeleri araştırdığınızda göreceksiniz ki bu kategorideki en popüler ülke Gürcistan'dır


 

Ukrayna

    Deniz ötesi komşumuz Ukrayna'ya giriş sağlamanız için gerekli olan tek şey yeni çipli kimlik kartıdır. Eski kimlik kartınız veya kimliğiniz yerine geçecek herhangi bir belgeyle giriş sağlayamazsınız. Ukrayna'ya 90 günlük seyahatinizde Türkiye Cumhuriyeti Vatandaş'ı iseniz size vize veya pasaport istenmeyecektir. 90 gün boyunca komşumuz Ukrayna'yı gezebilirsiniz. Soğuk ülkenin sıcak insanları sizi din, dil, ırk farkı gözetmeksizin güzel bir şekilde misafir edeceklerdir.


 

Moldova

Moldova'ya sadece kimliğiniz ile gidebilirsiniz. Kimliğiniz yeni olması Moldova'ya giriş yapmanız için yeterli olacaktır. Girişlerde eski kimlik ve kimlik yerine kullanabildiğiniz ehliyet, geçici kimlik belgesi vb. her hangi bir evrakla giriş sağlayamazsınız.  Moldova'ya seyahat ettiğinizde sizden 90 gün boyunca pasaport veya vize istenmeyecektir.


 

Bosna-Hersek

Bosna Hersek'e sadece kimliğiniz ile gidebilirsiniz. Kimliğiniz yeni olması Bosna Hersek'e giriş yapmanız için yeterli olacaktır. Girişlerde eski kimlik ve kimlik yerine kullanabildiğiniz ehliyet, geçici kimlik belgesi vb. her hangi bir evrakla giriş sağlayamazsınız. Bosna Hersek'e seyahat ettiğinizde sizden 60 gün boyunca pasaport veya vize istenmeyecektir.


 

Sırbistan 

Sırbistan'a sadece kimliğiniz ile gidebilirsiniz. Kimliğiniz yeni olması Sırbistan'a giriş yapmanız için yeterli olacaktır. Girişlerde eski kimlik ve kimlik yerine kullanabildiğiniz ehliyet, geçici kimlik belgesi vb. her hangi bir evrakla giriş sağlayamazsınız.  Sırbistan'a seyahat ettiğinizde sizden 90 gün boyunca pasaport veya vize istenmeyecektir.


 

Kategoriler: flight