flight

Türk Lirasının Değerli Olduğu Ülkeler

19 Nisan 2023
İçerikler [göster]

Türk Lirasının Değerli Olduğu Ülkeler

 

Bir yurt dışı tatili sanıyoruz ki birçok kişinin hayalleri ve planları içerisinde yer alır. Fakat bir yurt dışı tatilinin planı yaparken birçok detaya dikkat etmek ve planımızı da ona göre yapmak gerekir. Yurt dışına seyahat etmek isteyenler eğer ki belirli bir bütçe dahilinde bunu yapmak istiyorsa bütçesi için en uygun olabilecek rotaları gözden geçirmelidir. Genellikle böyle bir durumda birçok ülkeye göre Türk Lirası’nın alım gücünün daha değerli olduğu ülkelere seyahat etmek çok daha ekonomik olacaktır. Böylece tatilinizin süresini daha uzun tutabilir ve daha fazla da seyahat edebilirsiniz. Öyleyse Türk Lirası’nın değerli olduğu ülkeler hakkında sizlere hazırladığımız yazımız ile bilgi sahibi olabilir ve planlarınızı da size en uygun rota üzerinden yapabilirsiniz.

 

Önemli Not: Bu yazı hazırlanırken alınan veriler ve kıyaslamalar Haziran 2023 tarihlidir.

 

Makedonya:

Balkanların en güzel ülkelerinden biri olan Makedonya, hem yemek ve konaklama olarak uygun fiyatlara sahip olması hem de vizesiz seyahat edilebilir olması açısından cazip rotalardan biri. Osmanlı İmparatorluğu’nun izlerini hala birçok yerde görebileceğiniz Makedonya’da Üsküp’ün ve Ohri’nin keyfini çıkartabileceğiniz bir yurtdışı tatili planlayabilirsiniz.

Makedonya’daki restoranlar ve toplu taşımalar birçok ülkeye göre oldukça ucuzdur. Ayrıca uygun fiyatlı konaklama yapabileceğiniz birçok otel veya hostel de bulabilirsiniz. Yaz aylarında ve bahar aylarında birçok turistin ziyaret ettiği Makedonya’ya seyahat etmek için Üsküp uçak biletinizi hemen FumeFly ayrıcalığı ile alabilirsiniz.

1 TL: 2, 48 Makedon Dinarı

Sırbistan:

Sırbistan, Türk lirasının değerli olduğu ülkeler arasında öne çıkan bir seçenektir, çünkü vizesiz ziyaret edilebilme fırsatı da sunan bir destinasyondur. Aynı zamanda ülkemize yakın bir konumda bulunması, yurt dışı tatili yapmak isteyenlerin rotayı Sırbistan'a çevirmesini sağlayan sebeplerden biri. Birçok hava yolu şirketinin düzenlediği uçuşlarla Sırbistan'ın başkenti Belgrad'a yaklaşık 1 saat 45 dakikada ulaşmak mümkündür. Birçok Avrupa ülkesine kıyasla Sırbistan, ucuz yurt dışı tatili yapmak isteyenler için harika bir seçenektir. Belgrad’ın muhteşem mimariye sahip yapılarının sunduğu atmosferde keyifli bir yurt dışı tatili yaşamak için Belgrad uçak biletinizi hemen alabilirsiniz.

1 TL: 4.73 Sırbistan dinarı

Arnavutluk:

Türk Lirası’nın değerli olduğu bir diğer Balkan ülkesi de Arnavutluk’dur. Arnavatluk’ta yer alan kıyı kesimlerindeki bölgeler özellikle yaz aylarında birçok turisti kendisine çeken tatil rotalarıdır. Ülkenin en büyük şehri olan Tiran ise birçok restoran, kafe ve mağazanın bulunduğu destinasyon olarak ziyaret edebileceğiniz bir rotadır. Toplu taşımaların ve restoran fiyatların oldukça uygun olduğu Arnavutluk da vizesiz seyahat edebileceğiniz ülkelerden biri.

1 TL: 4.32 Arnavutluk Leki

Laos:

Laos, doğal güzellikleriyle Asya gezisi yapmak isteyenler için ideal bir seçenektir. Modern dünyanın tüketim çılgınlığına karşı doğal yapısını koruyan ülke, sizlere eşsiz bir deneyim sunacaktır. UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Luang Prabang, Laos'ta mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerdir. Türk Lirası'nın değerli olduğu ülkeler listesinde yer alan Laos'ta gezebileceğiniz birçok yer bulunmaktadır. Bunlardan bir diğeri ise Phonsavan olarak da bilinen Cennet Tepeleri'dir. Bu bölge, Disney yapımı "Up" filmindeki doğaya oldukça benzemektedir. Elbette Laos'ta seyahat ederken yerel kültüre saygı göstermek ve halkın geleneklerine katılmak önemlidir.Laos uçak biletinizi FumeFly ayrıcalığı ile hemen alabilirsiniz.

1 TL: 783 Laos Kipi

 

Tayland:

Tayland, egzotik ve spiritüel bir tatil yapmak isteyenler için oldukça çekici bir destinasyondur ve aynı zamanda görece uygun maliyetli bir tatil imkanı sunar. İlginç mutfağı, benzersiz mimarisi ve ziyaretçileri etkileyen kültürel dokusuyla Tayland, hem ekonomik hem de keyifli bir tatil yapma fırsatı sunar. Tayland'ın başkenti Bangkok, mistik havayı modern bir görünümle birleştiren ve ziyaretçilerin en popüler duraklarından biridir. Bangkok'da, ülkeyi özel kılan kültürel çeşitliliği daha konforlu bir şekilde deneyimlemek ve özellikle Grand Palace'daki Buddha heykellerini görmek her ziyaretçinin yapılacaklar listesinde olmalıdır. Tayland'ı daha derinlemesine keşfetmek isteyenler ise Chiang Mai'nin benzersiz doğal güzellikleri ve gizemli tapınaklarıyla keyifli bir tatil deneyimi yaşayabilirler.Bu harika ülkeye seyahat etmek için planlarınızı hemen yapabilir ve Bangkok uçak biletinizi Fumefly ile alabilirsiniz.

1 TL: 1,5 Taylant Bahtı

Endonezya:

Endonezya, ucuz ülkeler listesinde yer alan bir ada ülkesidir. 18 binden fazla adadan oluşan bu ülke, birçok farklı kültürün bir arada yaşadığı bir topluma sahiptir. Endonezya'ya seyahat ettiğinizde, unutulmaz doğa fotoğrafları çekme fırsatı sunan neredeyse her bölgesi için kaliteli bir fotoğraf makinesi yanınıza almak isteyebilirsiniz.

Dünyanın en popüler adalarından biri olan Bali, sürekli hayalini kurduğunuz tatili size sunabilir. Sahillerinin yanı sıra Hinduizm tarihine dair güçlü bir yolculuğa çıkabilir, sonsuz pirinç tarlaları ve volkanik yamaçlar arasında kaybolabilirsiniz.

Bali'nin ardından Endonezya'nın en çok turist çeken bölgesi olan Yogyakarta, antik tapınaklara ev sahipliği yapmaktadır. Bu bölge aynı zamanda gün batımı ve gün doğumu fotoğraflarıyla da oldukça ünlüdür. Endonezya'da ziyaret edilebilecek diğer yerler arasında Borobudur Tapınağı, Raja Ampat ve Surabaya da bulunmaktadır. Rüya gibi bir Endonezya tatili için Endonezya uçak biletinizi hemen Fumefly ayrıcalığı ile alabilirsiniz.

1 TL: 641 Rupi

 

Filipinler:

Türk lirasının değerli olduğu ülkeler arasında daha egzotik bir tatil arayanlar için Filipinler iyi bir seçenektir. Ada ülkesi olan Filipinler'deuygun fiyatlar sunan bir maliyet yapısına sahiptir, sadece uçak bileti maliyeti biraz daha yüksek olabilir. Güneydoğu Asya'da bulunan Filipinler, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vizesiz seyahat imkanı sunan ülkeler arasındadır. Pasifik Okyanusu üzerinde yer alan bu adalar ülkesinde en popüler destinasyonlardan biri başkent Manila'dır. Ayrıca gece hayatı ve büyüleyici kumsallarıyla ünlü El-Nido, Boracay veya Coron Adası gibi bölgeler de oldukça popülerdir. Filipinler!de unutulmaz bir tatil yaşamak için uçak biletinizi hemen alabilirsiniz.

1 TL: 2,42 Filipinler Pezosu

Vietnam:

Yıllar boyunca dünyanın iki kutbu tarafından paylaşılamayan Vietnam, 2000'li yılların başlarından itibaren turistik bir ülke olma yolunda büyük bir toparlanma sürecine girdi. Çinhindi Yarımadası'nda konumlanan ülke, doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor.

Vietnam'ın en popüler turistik bölgelerinden biri olan Ha Long Koyu, aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alıyor. Bu bölge, dünyaca ünlü seyahat dergilerinin kapağını süsleyen bir tatil noktasıdır. Ardından, Vietnam'ın tarihine ve savaşın getirdiği yıkıma tanıklık etmek isterseniz Yeniden Birleşme Sarayı ve Savaş Kalıntıları Müzesi gibi yerler iyi bir seçenektir. Son olarak, Son Doong mağarasını da ziyaret etmek isteyebilirsiniz. Bu mağara, dünyanın en büyük mağarası olarak bilinir. Vietnam’da unutulmaz bir tatil yaşamak için hemen Vieatnam uçak biletinizi FumeFly ile alabilirsiniz.

1 TL: 1.033 Vietnam Dongu

 

Arjantin:

2023 yılında Türk lirasının değerli olduğu ülkeler arasında, biraz uzak fakat iddialı bir destinasyon olan Arjantin bulunmaktadır. Arjantin, enflasyonun en yüksek olduğu ülkeler arasında yer almasından dolayı değersiz para birimi sorunuyla karşı karşıya kalmaktadır.Tangonun anavatanı olan Arjantin'in en popüler destinasyonu doğal olarak başkent Buenos Aires'tir. Tipik bir Güney Amerika ülkesi olan Arjantin, bölgenin kültürel yapısını tam anlamıyla yansıtmaktadır ve yılın her döneminde hareketli ve eğlenceli bir atmosfere sahiptir. Buenos Aires kumsallarında harika vakitler geçirebilir, Arjantin mutfağının benzersiz lezzetlerini tadabilir ve bölgedeki eğlence merkezlerinde büyüleyici tango gösterilerini deneyimleyebilirsiniz. Aynı zamanda İspanyolcaya ilgi duyuyorsanız, bu dili öğrenmek ya da daha da geliştirmek için Arjantin ziyareti oldukça mantıklı bir seçenektir. Bu harika rotaya bir yolculuk için Arjantin uçak biletinizi hemen alabilirsiniz.

1 TL: 10,53 Arjantin Pezosu

Hindistan:

Dünyanın en kalabalık ülkesi olan Hindistan, aşırı fakirlik ile ekstrem zenginlik arasında büyük bir kontrasta sahip olan, oldukça ilginç bir ülkedir. Ancak Hindistan'ın kültürel dokusunu başka hiçbir yerde deneyimleyemeyeceğinizi söylemek mümkündür. Hindistan'da her türlü etnik grup, din ve kültüre ait yapıları görebilir, çeşitli yemekleri tatma fırsatı bulabilir ve keyifle eğlenebilirsiniz.

Hindistan'a giden herkes için mutlaka uğranması gereken yerlerden biri Delhi'dir. Ülkenin hem yönetim hem de kültür merkezi olan Delhi, hiç durmayan bir enerjiye sahip bir şehirdir. Şehirde gezerken metro kullanmak önemlidir, çünkü trafik oldukça yoğun olabilir. Ziyaret edilecek yerler arasında Eski Delhi ve Kızıl Kale bulunur.

Delhi gezinizin ardından Antik Hindistan'ın izlerini taşıyan Haydarabad'ı ve pembe şehir Jaipur'u ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca dünyaca ünlü Bollywood sinemasının merkezi olan Mumbai de gezi rotanızda mutlaka yer almalıdır. Unutulmaz bir yurt dışı tatili için Hindistan uçak biletinizi FumeFly ayrılacağı ile alabilirsiniz.

1 TL: 3,56 Hindistan Rupisi

 

Rusya:

Rusya, ülkemizde özellikle akademik eğitim anlamında sıklıkla tercih edilen ülkelerden biri olmasının yanı sıra tatil için de oldukça uygun bir ülke olarak öne çıkmaktadır. Avrupa'nın en geniş topraklarına sahip olan Rusya'da ziyaret edebileceğiniz birçok şehir ve bölge bulunmaktadır. Kara toprakları bakımından dünyanın en büyük ülkelerinden biri olan Rusya'da, birçok farklı lokasyonu ziyaret edebilirsiniz. Ülkenin büyüklüğü o kadar fazladır ki bir uçtan diğer uca uçakla seyahat etmek bile 6 saati bulabilmektedir.

Rusya'ya gittiğinizde ilk ziyaret etmeniz gereken şehirlerden biri St. Petersburg olmalıdır. Dostoyevski romanlarının vazgeçilmez lokasyonlarından biri olan St. Petersburg, Prag gibi Avrupa'nın en kendine has şehirlerinden biridir. Bu şehir, brütalist Sovyet mimarisi ile klasik Rus mimarisinin harmonisini sunarak muhteşem manzaralara sahiptir. Rusya’da keyifli bir yurt dışı tatili yaşamak isterseniz Rusya uçak biletinizi hemen FumeFly ile alabilirsiniz.

1 TL: 3,53 Rus Rublesi

Kategoriler: flight